Welkom bij de verzorgingstips

Onze producten zijn verzorgd door experts, dit betekend dat de bloemen die te zien zijn optimaal zijn verzorgd.
Om een soortgelijk effect te krijgen zult u tijd en energie in uw planten moeten steken.

  • Alleen door onze tips op te volgen krijgt u het gewenste resultaat
  • Huyskweker producten zijn nodig om het gewenste resultaat te bereiken
  • Voor verdere tips of toelichting kunt u bij één van onze medewerkers terecht

Potgrond

Wat een goed bed ons doet, doet potgrond voor een plant

Huyskweker potgrond is een
eigen samenstelling van grondstoffen uit verschillende continenten.

Wij vinden dat potgrond moet voldoen aan de behoefte van een
plant, ze moeten er graag in wortelen. Wat in de grond gebeurt ziet u aan de
plant.

Potgrond  moet daarom een
luchtige structuur bezitten en werken als een spons, opnemen en loslaten zonder
daarbij keihard te worden.

Harde grond kan bijna geen water opnemen en is het nat dan slaat
het dicht.

Eigenschappen zoals voldoende water opnemen en loslaten,
voedingsstoffen binden en niet hard worden vind u terug in onze huyskweker
potgrond.

Potgrond van goede kwaliteit is niet zwaar, heeft een mooie
bruinige kleur en u krijgt er geen vuile handen van. Huyskweker potgrond dus.

Huyskweker plantenvoeding

Wat brandstof is voor een motor, is voeding voor een plant.

Huyskweker plantenvoeding is ontwikkeld in samenwerking met onze potgrondleverancier en een expert in voedingselementen. Het is speciaal afgestemd op het samenspel van water, potgrond en plantenvoeding, zodat ze perfect in balans zijn.

 

Watergift

Het enige wat u hoeft te doen, is het reservoir regelmatig bijvullen. Krijgt de plant teveel water, dan laat de bak het overtollige water weglopen.
Zodra de bovengrond afdroogt of de pot voelt licht aan vult u weer bij, afhankelijk van de weersomstandigheden is de behoefte aan water verschillend, dit moet u even leren. Let wel op dat een plant in een hangpot, balkonbak of terrasbak tijdens regen nooit voldoende water krijgt, de plant staat immers als een paraplu bovenop de pot/bak!

Huyskweker Buitenzorg kan u hierin adviseren, het is niet moeilijk. Zo heeft uw plant het altijd naar zijn zin en beloont hij u met een volle bloei!

Zon of schaduw

Eenjarige planten zijn planten die slechts één leven hebben. Deze planten worden in het voorjaar gepoot en bloeien de hele zomer overdag. Sommige soorten bloeien maar door, bij andere moeten de uitgebloeide bloemen worden verwijderd om de bloei te stimuleren. Veel eenjarige bloeien gewoon onverminderd door tot aan de eerste nachtvorst. Het zijn dus hele dankbare planten. Vooral voor in bakken op het terras of voor in de hanging-basket zijn ze zeer geschikt. Eenjarige doen het vooral heel goed in de volle zon, soms ook in de half schaduw. 

Temperatuur

Het woord ‘eenjarige’ zegt het al: zomerbloeiers zijn niet vorstbestendig en je kan ze ook niet overhouden in de winter. Maar het leuke is: zomerbloeiers bloeien maandenlang achter elkaar rijkelijk door, in tegenstelling tot vaste planten die vaak een bloeiperiode hebben van maximaal drie maanden. Van eind april tot zelfs eind september kan je plezier hebben van eenjarige zomerbloeiers.

Hou tot de ijsheiligen (13,14 en 15 mei) het weer in de gaten en zorg ervoor dat de zomerbloeiers binnen staan als het ’s nachts gaat vriezen. Vanaf half april zijn de eerste eenjarige zomerbloeiers te koop bij ons in de kwekerij.

Veelgestelde vragen

Ik zie van grijze vlekken op het blad zitten. Wat kan ik hier tegen doen?

Wij noemen dat meeldauw (grauwe schimmel).Dit ontstaat vaak tijdens warme vochtige weersomstandigheden. Of als een plant te weinig zon krijgt. Petunia’s zijn hier het meest gevoelig voor. Heb je een mooie zomer dan zijn ze prachtig, missen we dat, dan is het weleens lastig.

Behandelen is noodzaak.

Heeft u er niks tegen in huis neem dan even contact op. 

Er zitten beestjes op mijn planten. Wat kan ik doen?

Uw plant heeft waarschijnlijk luis of witte vlieg. Het kan helpen om uw plant te behandelen. Heeft er niks tegen in huis, neem dan even contact op. 

Hoe krijg ik groene vingers? En dus…. bloemenwolken in mijn tuin.

Water geven

De juiste balans, dat is de kunst van het watergeven.

Wat het gemakkelijkst lijkt is juist een kwestie van gevoel. Elke dag de bakken vol gooien met water en af en toe een schep voeding erbij lijkt heel logisch maar dat vinden planten meestal niet fijn.

Wanneer u in mei zomerbloeiers koopt en het is buiten 25+ en flink zonnig dan moet u die kans benutten, inderdaad de bak vol laten lopen met voedingswater, de bloemen komen dan direct in een groeispurt, 3-4 dagen later doe je dat opnieuw. Maar……Is het buiten 12+ dan werkt alles veel trager, dan vindt een plant een volle bak water niet fijn, hij kan het niet zo gemakkelijk verdampen, vooral als er nog een paar forse buien overheen komen. In zo’n geval volstaat een halve watergift.(de bak niet vol gieten) let op het weer.

Voelt u….?  het is lastig uitleggen; het is gevoel. Wij willen juist dat al onze klanten dat gevoel hebben of ontwikkelen. Met dat de planten de kwekerij verlaten dragen wij de zorg over. Zo voelt dat voor ons.

Zon, lichte plaats, schaduw, onder een overstek?

De meeste zomerbloeiers houden van een zonnige plek, de naam zegt het al ‘zomerbloeiers’. De hoeveelheid licht is bepalend voor de bloeiprestatie..


Een lichte plaats waar een paar uur per dag zon komt gaat in de meeste gevallen ook wel goed, wel hangt dat sterk af van de zomer ,een zonnige zomer of het tegenovergestelde, de lichtsom in kwekerstaal.(het aantal opgetelde zonuren) is bepalend.
Schaduw is voor heel veel zomerbloeiers niet gewenst. Een fuchsia, begonia of streptocarper is dan de beste keus.


Onder een overstek, carport of tuinhuis wordt het lastig. Het licht komt van 1 kant. De plant regelmatig draaien is dan een mogelijkheid. Soms is een muurbeugel een goede oplossing.
30+ en volle zon daar lijden de meeste planten van, de potgrond begint dan bijna te koken, u begrijpt wat dat met de wortels van een plant kan doen, die moeten wel blijven zuigen om de bladeren en de bloemen van vocht te voorzien. Een sundaville is dan een aanrader, deze plant houd van warmte.

Voor particuliere verkoop van ½ april tot ½ juli
Maandag t/m zaterdag 9.00 tot 17.00
In de meimaand op vrijdag tot 21.00

Mijn plant heeft geen mooie groene blaadjes?

Meestal is dat gebrek aan voedsel. Wij adviseren u om de planten bij te voeden met huyskweker plantenvoeding. Te weinig zon kan ook een oorzaak zijn. 

Mijn plant bloeit niet meer. Wat nu?

Uw plant krijgt waarschijnlijk niet voldoende (zon) licht. Of als de voedingsstoffen in de potgrond uitgeput zijn, zal de plant minder uitbundig bloeien, of zelfs helemaal niet meer. Wanneer u onze Huyskweker plantenvoeding in de juiste dosering gebruikt, zullen de planten het hele bloeiseizoen prachtige bloemen blijven geven.

Toch een Huyskweker spreken?